Нинова обяви, че БСП поема курс към предсрочни избори

Страната е в политическа криза, отговорът са предсрочни избори. Това обяви новият председател на ПГ на “БСП лява България” и на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

Нашата история и цел не е да бъдем партия еднодневка и да съществуваме в политиката сами за себе си, изтъкна Нинова. – “Затова ако днес стои въпрос: “А сега накъде?”, отговорът на “БСП лява България” е: “Към предсрочни избори”, заяви депутатката, оглавила БСП преди броени дни.

Нинова характеризира сегашното правителство като клуб по интереси, а моментната политическа ситуация – като “политическа криза, очаквана и предвидима политическа нестабилност”.

“Конкретният повод, за да лъсне цялата несъстоятелност на този клуб по интереси, оглавяван от г-н Бойко Борисов” каза Нинова. Според нея, през този закон всяка от партиите в управляващото мнозинство е провидяла възможност да бетонира партийното си оцеляване и да гарантира присъствието си във властта.

Обръщайки се към депутатите от ГЕРБ Корнелия Нинова заяви: Не си и помисляйте да внушавате в обществото, че БСП е причина за разпада на вашата коалиция, че е влязла в задкулисие, предварителни договорки с АБВ, за да се оттеглят те от управлението”. По думите й истинската причина за този разпад е, че корабът потъва.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.