Нинова: Истинската реформа означава бърз и справедлив процес

БСП категорично няма да подкрепи внесените от ГЕРБ промени в Конституцията, обяви в предаването „Тази сутрин” по bTv народната представителка Корнелия Нинова. Тя, също като Георги Първанов от АБВ, смята, че предложената промяна в Конституцията предвижда едно формално разделяне на Висшия съдебен съвет (ВСС), за да има персонални промени и слагането на удобни хора. По думите на Корнелия Нинова, истинска реформа в съдебната система означава осигуряването на по-бърз и по-прозрачен процес.

Относно поисканата оставка на Георги Кадиов от БСП заради предложението да се разреши агитацията на майчин език, Нинова каза, че никой не е искал оставката на Кадиев на заседание на парламентарната група.

Бях там и никой не е искал оставаката му, категорчина беше социалистката.

Самият Кадиев обачи написа преди два дни на страницата си във Фейсбук, че е имало предложение да бъде изключен от ПГ на БСП Лява България, а вчера качи пак в социалната мрежа следният текст:

“Тъй като има искане за оттеглянето ми от парламентарната група, най-чистото решение е тайно гласуване и всеки член на групата да поеме своята отговорност.
Както вече казах, не бива да има никакви опасения, че групата на БСП ще намалее. Ако бъда изключен от групата, същият ден ще подам заявление за напускане на парламента. Макар и избран преференциално и като алтернатива на статуквото в БСП, бях избран като депутат на БСП и няма да бъда независим депутат.”

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.