Николай Василев вижда предизборна атака в обвиненията срещу Дивизиева

От всичко, което чуваме по тази тема аз изобщо не виждам как Мария Дивизиева е злоупотребявала с европари. Освен това я познавам много добре, тъй като съм работил с нея цели 12 години. Това зави министърът на държавната администрация и административната реформа в правителството на НДСВ Николай Василев, в интервю за предаването „Тази сутрин” на bTv. Василев бе поканен в студиото да коментира информацията, че ръководителят на политическия кабинет на премиера Пламен Орешарски Мария Дивизиева също ще получи обвинение за компрометирания европейски проект за създаване на интегрирана система на военните съдилища. По тази афера вече бяха повдигнати обвинения на председателя на САС Веселин Пенгезов и на Петко Петков, който оглавява Военноапелативния съд.

Дивизиева бе заместник-министър на държавната администрация в кабинета “Станишев” и отговаряше пряко за оперативна програма “Административен капацитет” (ОПАК), когато проектът е стартирал през 2008 година. От прокуратурата неофициално обясниха, че тя е заподозряна, че е съветвала военните съдии как да нагласят процедурите и как да се “антидатират” документи.

Николай Василев изтъкна, че всички хора, които познават Мария Дивизиева и са работили с нея години наред, ще кажат, според него, само добри думи за нея и тя никога не се е занимавала с някакви далавери, закононарушения и няма нищо общо с тъмната страна на живота.

„В момента тече предизборна кампания за поредни избори, случват се или не се случват някакви назначения в съдената система. Тоест вероятно има някакви процеси или оправяне на лични въпроси в съдебната система, които са темата, за която става дума и тук съвсем случайно са намесени представители на изпълнителната власт”, предположи Николай Василев. Той допълни, че частната фирма, в която е работил с Мария Дивизиева няма нищо общо с държавната администрация и с държавни средства, категорично.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.