Николай Цонев: Цветанов трябва да бъде осъден поне на 10 г. затвор

Представители от Движението за справедливост –РПГ реагираха остро на поисканата от прокуратурата присъда от 5 години лишаване от свобода за Цветан Цветанов за длъжностно присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР.

„Повевечето от нас са усетили силата на правосъдната ни система и как върху нея може да бъде оказван политически натиск в нечия полза или вреда. Това е и целта ни – да не допускаме това, което ние сме изживели да се повтори – законите са едни и трябва да действат еднакво за всички“, коментира лидерът на формацията и бивш министър на отбраната Николай Цонев. Според него, щом като има повдигнато обвинение срещу Цветанов за длъжностно присвояване на 50 хиляди лева, то това е присвояване е в особено големи размери. Цонев припомня, че съответният текст в Наказателния кодекс гласи: „(При) Длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години“.

“Да поискаш 5 години затвор за 50 000 лева е смешна и жалка политическа поръчка“, коментира председателят на „Движение за справедливост – РПГ“ Николай Цонев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.