Николай Цонев повтори “номера” на Любо Дилов с имената на три партии

Николай Цонев, бивш министър на отбраната и член на партия „Нова алтернатива”, съобщи, че е регистрирал и запазил марките “Патриотичен фронт”, „Движение 21” и „Глас народен”. Преди години подобен “номер” спретна Любен Дилов малко след като Симеон Сакскобургготски обяви, че партията му ще се казва НДСВ. Тогава Дилов, който по това време беше председател на Движение “Гергьовден” обясни, че постъпва така, за да въведе последния български монарх в балканските и най-вече в българските политически нрави и по никакъв начин не попречи по-нататък на регистрацията на НДСВ.

Николай Цонев също обяви, че няма намерение да пречи на дейността на едноименните политически формации. И уточни в студиото на bTv, че запазването регистрацията) на една марка в съда струва само 50 лева.

Запазих марката и името „Патриотичен фронт”, защото смятам, че тези хора не са патриоти, след като постоянно подклаждат етническа война, каза Николай Цонев в предаването „Тази сутрин”. Бившият военен министър изтъкна, че няма лично отношение към Патриотичния фронт, а към политическите формации по принцип. По думите му, трябва да се знае дали хората, които управляват партии, са достатъчно компетентни. “Това, че не са запазили марката, означава, че не са”, допълни още Цонев.

„Изпратих писмо Цецка Цачева, до Валери Симеонов, както и до ЦИК. Факт е, че Патриотичният фронт не участва с това име на местния вот”, каза още Цонев. Според обяснението му по закон не може да се създават партии със същото наименование, ако преди това ги е имало и като коалиция.

„Аз нямам намерение да създавам партия или формация с това име, аз съм председател на “Нова алтернатива”, каза още Цонев. Според него патриоти трябва да бъдат тези, които обичат държавата си, а не да насаждат политическа омраза.

Председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов се включи по телефона и определи постъпката на Николай Цонев като антипатриотична, дори като рекет. По думите му, претенциите към марката са неоснователни и става въпрос за пари.

На въпрос дали това е политическа акция от негова страна, Николай Цонев каза, че „установява справедливост – ако не си движиш нещата както трябва, трябва да бъдеш поучен”.

„Всички, които използват (името) “Патриотичен фронт” без мое съгласие, ще бъдат санкционирани съгласно закона”, допълни Николай Цонев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.