Николай Радулов: Легенда е, че пазим границите си много добре

“Нивото на терористична заплаха навсякъде е най-високо в момента. Цяла Европа е застрашена. Ние сме част от ЕС и трябва да се чувстваме по този начин”. Това заяви по Нова ТВ бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност проф. Николай Радулов в коментар на нарастващите страхове от проникването на джихадисти в България.

В коментар на случая с петимата чужденци, които бяха задържани в четвъртък на границата при нелегално влизане в страната, Радулов заяви: “Не знам кой ги е нарекъл джихадисти. Но ние такива определения даваме на кого ли не. (…) Джихадистите няма да минат с раирани дрехи и надпис „джихадисти”, изтъкна Радулов. Той подчерта, че преминаването през зелена граница, когато хората си унищожават и документите, е “много опасно”.

11938149_1710511029179465_795338321_n

“Забелязвам в управляващите един стремеж да успокояват хората. Не е отминала тази опасност от евентуални терористични актове. Всеки ден има атаки на американски безпилотни апарати и се унищожават ръководители на “Ислямска държава”. И групировката всеки път отвръща с терористичен акт”, подчерта Радулов.

Специалистът определи като “легенда” твърденията, че пазим границите си добре: “Твърдението, че залавяме на 100% преминалите през границата, не е много точно. Преминалите границата започват да търсят усилено патрулите, за да ги регистрират”.

11948174_1710511045846130_2093805353_n

“Ние сме много странни хора. Когато идват големите тълпи, казваме, че трябва има по-голяма бдителност. Като започнем да ги спираме, се питаме какво пък толкова са направили тези хора”, коментира бившият главен секретар на МВР.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.