Николай Гацев се появи с индиански пера на честванията на София

Бившият депутат от СДС Николай Гацев се появи като индиански вожд на честванията на София и предизвика медийния интерес. Оказва се, че Гацев се чувства син индианец от 2012 година. В блога си той пише, че се чувства изтрещял от подмяната и че няма какво да губи в тази игра на котка и мишка.

Ето и целият текст, с който той обяснява защо се чувства индианец. Текстът е без редакторска намеса.

ПРОТЕСТ НА СИНИЯ ИНДИАНЕЦ СРЕЩУ ПОДМЯНАТА В БЪЛГАРИЯ – 14.12. 2012
Аз вече изтрещявам срещу„подмяната”, която в 2012г обхваща вече България отвсякъде. Писна ми, а и май няма вече какво да губя в тази игра на котка и мишка– с едно уравнение, първото и най-важното уравнение, което не можахме да решим през Прехода ни – и затова сме прокълнати вече 23 години да не спираме да прехождаме и да търсим все нови и нови спасители.. нови и нови Месии – станахме некомпенсираното общество на търсачите. Не решихме дилемата да махнем изцяло или да не махнем изцяло комунизмЪТ-  но той се оказа като мушмулата– колкото повече загниваше толкова ставаше по- гъвкав и удобен, много съблазнителен за манипулация- и за продължаване на все същото скрито милиционидно управление и ограбване с други средства и други обслужващи и участници-  червени, сини, жълти или сега- суросинкяви….
Комунизмът стана удобен на номенкатурващи и номенклатушкащи се – нали уж такива започнахме и се деляхме преди 23 години – а забелязвате ли че даже СДС на Мартин Димитров се отказа от класическият антикомунизъм и го захвърли в гардероба си като ненужна вещ. Антикомунизмът се оказа ретро и непригоден за сините- че сроденият със семейство Луканови- лидер на СДС, го пенсионира тихомълком – и като резултат инкасира цели 67,000 гласа на изборите. Това беше добре дошло за другия велик имитатор– Кременчугския пудел Иван Йорданович, на който някъде в дълбините на СССР през 1969- 79 са му дали вълшебна пръчица, с която.. взимаш една тиква и като й махнеш се превръща в каляска за теменужената Кака Елена… и я пращаш да танцува Синият валс насред София, въпреки червеното й партийно минало, а когато часовника все пак отброи полунощ- 12.00– и „нещата си дойдат на мястото”-същата тази тиква си става отново глава на послушен депутат, заслон за някоя и друга кървава ембаргова комисионна или пък гузна индулгенция за ятачеството на поредния укрит агент „Гоце”.
В петък отбелязваме поредната подменена синя дата- 14.12.1989г – когато със студентските си протести принудихме парламента да ни послуша, провокирахме Младенов да си изпусне нервите и да се сети за танковете.., а над София за пръв път след 45 години се носеше неистовото „Долу БКП”, като нескопосан като всеки първи манифест на промяната.
Това беше първата и може би единствената проява, изпусната и  незасегната от Подмяната – която веднага след това зареди канонадата със своите” извънредни” издания – Лукановци, АСП-та, „сини мравки”, „СДС-та с тирета”, после гузни суросинкяви комунисти с досиета, жълти лъжецаристи, чак до настоящите легиони от милициониди- колода от лошоматр’ялни Бойковци, Фидоски, Марковскита или едвам мецащи Цецовци. Подготвят ни се и ”нови”, но  попрокиснали гарнитури:Пръмова снаха с чесън и блюдо Янета- Ма(га)решки.
За да не продължава това до безкрайност – а и защото НЕ ГО ПРИЕМАМ – както и вие, предполагам– аз изтрещявам и сам се подлагам на един унищожителен за моето достойнство и принципи протест– наречен „Трибуна на Синия индианец”- всеки ден от 16.00 до 17.30 (не мога да издържа повече на падащия вечерен студ) ще седя официално облечен, на Трибуна и с индианска корона от пера-  на площад „Александър Батенберг”– на мястото на бившият мавзолей – но в страни от Палатката- църква на Синода на дядо Пимен, и ще „приемам” на своята трибуна всеки желаещ да се изкаже, да се оплаче или да постави своето питане– за засечено с хронометър време от точно 5 минути- а ако има написан текст, обръщение или петиция, може да я закачи отстрани на стената на Позора, дърво на желанията или дърво на обесените по Брьогел, като рискувате прошението ви – ако подлежи на проучване да бъде изпратено до компетентен орган за мнение или оценка. От следващата седмица ще осигурим и камера за заснемане на по-интересните изявления и те ще бъдат излъчвани и прикачвани във Фейс-група „Синият индианец” като там можем да водим дискусия и да се дават съвети към поставящия проблема. Като казваме „Синият”- добре дошли са и червени, и жълти, и гербески и пръмовски индианци – защото всичките партии и политици  ни правят на такива, така че проблемите са общи и нямат цвят – нито нашата сигурна индианственост. Речите и изказванията следва да стават винаги под индианска маска с пера (организатора и модератор на речите ще ви услужи с 2 такива – а за вас си остава само риска от покапване с чужд пърхот на преждеговорившия ), като задължително трябва да се представите с поне две имена и място на живеене за да не допускат анонимни клевети и нападки – ако желаете да клеветите или да злословите няма да бъдете спрени, защото на всеки един индианец понякога му идва прекалено много и до гуша- но все пак помнете че ще говорите след представянето си и сам носите отговорност за верността на вашите думи, при евентуална съдебна претенция от засегнатите.
АКО ВИ СТИСКА ДА СЕ ПОЧУСТВАТЕ ИСТИНСКИ ИНДИАНЕЦ В СТРАНАТА, В КОЯТО ВСЕКИ ВЛАСТИМАЩ ВИ СЧИТА ЗА ТАКЪВ.,НЕЗАВИСИМО ОТ ВАШИЯ ЦВЯТ ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТИЯ – ЕЛАТЕ!  -ЧАСЪТ И МЯСТОТО НА СРЕЩАТА СА ВЕЧЕ УТОЧНЕНИ- ПЛОЩАД БАТЕНБЕРГ, МЯСТОТО НА БИВШИЯ МАВЗОЛЕЙ, ОТКЪДЕТО ЗАПОЧВАШЕ НАШЕТО ДОБРО СТАРО ИНДИАНСТВО – ВСЕКИ ДЕН ОТ 16.00 ДО 17.30, А СЪБОТА И НЕДЕЛЯ – ОТ 15.00 ДО 17.00 И ЗАПОМНЕТЕ– ДО 5 ЗВЕЗДНИ МИНУТИ ЗА ВСЕКИ И АКО ИМАТЕ НАПИСАН ТЕКСТ ЗА СТЕНАТА.. НОСЕТЕ СИ ПЛИК ИЛИ НАЙЛОН И СРЕДСТВО ЗА ЗАКАЧАНЕ ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ НАПИСАНОТО ОТ ВАЛЕЖИТЕ И ПРЕВРАТНОСТИТЕ НА ВРЕМЕТО… ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ЦЕННО ЗА НАС!
Николай Гацев

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.