Николай Бареков и ГЕРБ съобщиха, че ще заведат поредни дела за клевети

Подкопаване на съдебната независимост

След взаимни обвинения кой каква къща държи под наем, кой плаща наема и къде почва и свършва моралът в политиката,  лидерите на „България без цензура” и на ГЕРБ обявиха, че ще заведат поредните дела за клевети срещу медии и лица, за които смятат, че са ги оклеветили.

Николай Бареков обяви на страницата си в интернет, че ще съди Нова телевизия за оклеветяване, тъй като от дни медията водела кампания срещу него, която целяла да го изкара „политикът с мръсни ръце”.

„Още днес ще заведа дело за оклеветяване от Нова телевизия и ще внеса сигнал в прокуратурата за наличието на сенчести капитали в Нова телевизия и сайтовете, свързани с нея”, пише Николай Бареков. По-нататък лидерът на ББЦ посочва: „Нова телевизия днес си затвори очите за Боянския бардак на г-н Борисов, който замени Боянския Сарай. Този истински палат е платен от партия ГЕРБ с парите на българските данъкоплатци. За тази злоупотреба с обществени средства днес сезирах Главната прокуратура и Сметната палата”. По думите на Бареков „страхът и цинизмът на българските политици от операция “Чисти ръце” и от моята поява в политиката е огромен и те не подбират средствата, за да ме спрат”.

От ГЕРБ реагираха с прессъобщение, независимо че Бойко Борисов и ръководството на партията и на ПГ са в Дъблин за конгреса на ЕНП.

„От ПП ГЕРБ категорично не приемаме, след като някой не може да даде обяснение за себе си, доходите си, имотите си, да замесва името на ГЕРБ във всеки скандал. От ГЕРБ за последен път декларираме, че всички параметри и условия около наемането на имоти за нуждите на партията, са съобразени със закона и са декларирани по надлежния и законов ред пред всички компетентни органи в държавата така, както би трябвало да го правят и другите политически партии. Ако съществуват каквито и да било съмнения, призоваваме всички компетентни органи да направят съответните проверки”, се посочва в съобщението. По-нататък в него пита „защо след толкова години, никой не отправя подобни въпроси за БСП и ДПС” и се напомня, че „за разлика от други субекти, ПП ГЕРБ се финансира прозрачно, само и единствено от държавните субсидии, които са предвидени от Закона за политическите партии, приет от БСП и ДПС”.

„От ГЕРБ заявяваме категоричната си позиция, че ще бъдат заведени нови дела за всички клевети и лъжи по наш адрес. С тези професионални клеветници, осъждани за клевета и с висящи дела, може да се води диалог само в съда”, пише още в разпространеното прессъобщение.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.