Нидал Алгафари: БСП трябва да се освободи от всички “старини”

PR експертът Нидал Алгафари огласи пред bTv своята убеденост, че Сергей Станишев ще остане лидер на БСП, независимо от решението му да стане евродепутат, което предполага, че през по-голямата част от времето си ще бъде в Брюксел и Страсбург. Според Алгафари, който е правил кампании за БСП, а известно време бе и част от екипа на АБВ, никой друг освен Станишев няма качествата да бъде лидер на социалистите. Освен това Алгафари препоръчва да се изчистят “всички старини” от БСП, визирайки хората от времето на Георги Първанов.

От известно време насам Нидал Алгафари лансира в публичното пространство тезата, че непримиримите политически врагове Сергей Станишев и Бойко Борисов трябва да загърбят емоциите и чувствата и да направят стъпки към оправяне на отношенията си, търсене на политическо разбирателство, допирни точки и дори партниране.

Алгафари лансира тази теза първоначално на страницата си във Фейсбук. След това я доразви в голямо интервю за “24 часа”, където препоръчва “Станишев и Борисов да преглътнат личното си его и да се коалират”.

Тази сутрин в “Здравей, България” на bTv Алгафари коментира, че започва да се мисли положително и в посока „съединението прави силата”. По думите на Алгафари “за да е по-добре България, двамата трябва да направят крачка един към друг и да преглътнат личните обиди”.

На въпрос дали Станишев излъга като каза, че няма да става евродепутат, а след това си промени решението, Алгафари коментира, че той наистина не е искал да ходи, но промените са наложили това.

“ДПС трябва да си почине малко от властта. Те се почувстваха изморени от многото власт, давайки знак, че това правителство трябва да падне”, коментира още Нидал Алгафари.

Медиаторската роля на Алгафари в безспорно бурните отношения между Борисов и Станишев изглежда малко странна, ако се имат предвид не особено добрите му отношения с лидера на БСП. След последния пленум на БСП, на който бе отишъл неканен, Алгафари разказа във Фейсбук, че щом го видял в залата, Станишев пратил един мил човек, който да изпрати Алгафари до изхода.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.