НФСБ сне политическото си доверие от Поли Карастоянова

 

 

НФСБ сне политическото си доверие от депутатката Поли Карастоянова и предлага на парламентарната група на Патриотичния фронт да я изключи от групата заради прокараните от нея лобистки интереси по отношение на въведените рестриктивни текстове в Закона за акцизите за производството на домашна ракия.

Имаме само един представител, който е подписал законопроекта за акцизите и данъчните ставки и имаме информация, че той е бил в основата на прокарване на законопроекта. С решение от 27 ноември, ние сваляме политическото доверие от Полина Карастоянова и предлагаме на следващото заседание на колегите от ВМРО да бъде изключена от групата на ПФ, съобщи пред парламентарните репортери лидерът на НФСБ и председател на ПГ на ПФ Валери Симеонов. – „Ние сме във формат коалиция. Има втора партия – ВМРО. Без нейно съгласие, по чисто етични съображения, ние не можем да налагаме такова решение. Ще поставим въпроса на заседанието на групата във вторник и ще оповестим решението ѝ”, допълни Симеонов. „Уверявам Ви, че всеки, който преследва чисто лобистки интереси, ще получи шут”, категоричен бе Симеонов. Той обясни, че формулировката е “сваляне на политическото доверие”, защото Полина Карастоянова е член на НФСБ от гражданската квота и не е член на партията.

Изключването на Полина Карастоянова от ПГ на ПФ е прекалено тежка санкция. Не виждам, който и да било от колегите от ПГ да е извършил нарушение, за което да бъде наказан с най-тежкото наказание – изключване от парламентарната група, коментира съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов. Той обясни, че за евентуалното изключване на Полина Карастоянова от ПГ на ПФ са необходими три четвърти от гласовете на народните представители в групата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.