НФСБ се обяви за незабавни избори без съобразяване с процедурите

Националният фронт за спасение на България се обяви за незабавното насрочване на извънредни парламентарни избори, дори без съобразяване с предвидените процедури и без “губене на време” за свикване на КСНС. Това става ясно от декларация на НФСБ, подписана от тримата съпредседатели на формацията.

“България няма време за губене! При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондовете, страната ни има само един изход – незабавни предсрочни избори. Избори, които да сложат край на агонията на този парламент и да дадат възможност спешно да бъде съставено ново правителство с нов кредит на доверие”, пише в декларацията на НФСБ. По-нататък в документа се посочва, че “Националният фронт за спасение на България е категорично против протакането, оправдаването с парламентарни процедури и свикването на безсмислени Консултативни съвети при Президента”. Според партията, парализата на институциите вече е факт, държавната администрация на практика не функционира и единственото, което се извършва, са нови скандални назначения и съмнителни сделки.

“НФСБ бе първата партия, която поиска предсрочни избори – още преди да започнат масовите улични протести в София. Още тогава беше ясно, че парламентарно мнозинство и правителство, съставени безпринципно и под диктовката на задкулисни играчи, могат само да задълбочат кризата, наследена от правителството на ГЕРБ.
Затова сега НФСБ призовава Народното събрание и Президента на републиката да предприемат незабавни действия за незабавно насрочване на предсрочни парламентарни избори в името на Спасение на България”, завършва декларацията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.