Неуспешен атентат срещу Демби или сплашване?

Малко взривно устройство е хвърлено снощи около 23 часа в двора на къщата на Димитър Вучев – Демби в столичния квартал “Семеоново”. На мястото все още има екип на полицията, който установява вида и количеството на взрива. Няма сериозни поражения по къщата, няма и пострадали. От взрива е засегната вътрешната страна на оградата, съобщи БНР, като се позова на източници от СДВР.

Димитър Вучев е свидетел по делото срещу Златомир Иванов – Баретата и Антон Савов.

Нова тв цитира източници от МВР, според които Демби е бил близък с убитите Антон Милтенов-Клюна и Константин Димитров-Самоковеца. В края на 90-те години Димитър Вучев е сочен за уличен наместник и на наркобоса Поли Пантев, който беше убит далеч от България – на остров Аруба.

По-рано тази година в интервю Димитър Вучев самият обясни, че срещу него вероятно се готви атентат.

Това не е първи опит за покушение срещу Демби – през 2006 година неизвестни стреляха по колата му пред столичното заведение “Скай лайн” в кв. “Симеоново”. В аудито е била и жената на Вучев.

На 12 юли 2005 г. охраната на Демби се самовзриви в автомобил край Долна баня, превозвайки бомба. Според друга версия взривът бил заложен да убие Демби, който обаче пътувал в друга кола зад охранителите си.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.