Ненов ще вика инвеститора за втория кабинков лифт в Банско

До този момент в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) няма постъпило инвестиционно намерение за изграждане на втори кабинков лифт над Банско. Това каза екоминистърът Нено Димов в сутрешния блок на БНТ.

 

“Вероятно тази седмица ще извикам инвеститора, за да разбера какво е неговото намерение”, посочи Димов. Попитан за идейния проект за лифт , министърът посочи, че за да бъде оценено дадено предложение, то трябва да е в рамките на инвестиционен проект, а не инвестиционно намерение.

 

Нено Димов още веднъж увери, че с решението на Министерския съвет, което позволява разширяването на ски зоната над Банско, няма да се разреши строителство на сгради извън спортни съоръжения, а дали ще се строят нови лифтове и писти ще се решава след съответните екологични оценки.

 

В коментар за замърсяването на планината министърът изтъкна, че построяването на втори лифт би било предпоставка да се забрани допускането на автомобили в националния парк “Пирин”. Засега това не можело да стане заради проблема с капацитета на съществуващото съоръжение.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.