Нелегитимен шеф подписва документи в ДНСК София-област

Легитимният шеф на ДНСК София-област Елена Боянова е уволнена от длъжност, след като на 28 април съобщихме, че от 24 март до 28 април дирекцията се управлява от двама души. “Да, получих заповед за уволнение”, каза Боянова. Повече от месец тя и неин колега са си делили един кабинет, подписвали са документи и са проверявали разрешителните за строеж. Скандалът е огромен, защото не е ясно колко документи е подписал Анатолий Младенов, който не е имал в този период заповед за назначение. Подобно деяние попада в обсега на Наказателния кодекс, в който в чл. 308. (1) пише, че “който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години.” “Инспекцията по труда направи проверка на скандалния случай и е излязла със становище, че легитимният шеф в този период съм аз”, каза Боянова.
Припомняме, че на 28 април съобщихме за странната ситуация, която се развива във ведомството, чийто адрес се намира на столичната улица „Алабин“ 35. Абсурдът е започнал на 24 март, когато шефката на дирекцията Елена Боянова се връща от болнични и заварва в кабинета си инж. Анатолий Младенов, неин колега. Близо месец двамата делят едно бюро и полагат подписи под документи. Който дойде пръв сяда на шефския стол, разказаха пред komentator. bg техни подчинени. На официално запитване колко началници има всъщност в отдела, от пресцентъра отговориха следното:
„При извършена проверка от служители на отдел „Човешки ресурси“, дирекция „ФАПТО“ при ДНСК в Класьора на „Заповеди за назначаване, преназначаване и освобождаване от длъжност“ към 25 април 2014 година е установено, че на длъжността Началник РО НСК Софийска област е назначен един служител“. Без обаче да уточнят кой от двамата началници всъщност има заповед.
На въпрос към началника на ДНСК арх. Николай Христов да ни каже все пак името на легитимния началник, той отговори следното: „Не мога да ви отговоря, защото съм в командировка. От пресцентъра ще ви кажат“. От пресцентъра обаче не върнаха отговор кое е името на началника. Този отдел проверява разрешителните за строеж на територията на София-област и гледа жалби за обекти от първа до трета категория. В него работят 18 служители, които се чувстват объркани от нелепата ситуация.
Заплетеният случай си има и предистория, разказват от ведомството. Боянова е уволнена през 2012 година и съдът я възстановява през декември миналата година. Оттогава до 24 март тя е обитавала сама шефския кабинет.

елена
На снимката: Елена Боянова, легитимният шеф на ДНСК София-област

1 Comment

  1. Гражданите протестират не само срещу незаконните ромски коптори и къщи, но и срещу ромската престъпност, неплащане на данъци, ток, вода, такси, лошата хигиена, агресия и др.!Що се отнася до незаконните сгради на богати хора-бизнесмени,политици,съдии, кметове и други властимащи, те също трябва да бъдат съборени, но има голяма разлика между незаконните ромски къщи и незаконните къщи на останалите-ромските са изградени на заграбени чужди имоти за разлика от останалите и вместо санкции им се продават на преференциални цени земи и се захранват незаконно с ток и вода, които се плащат от всички нас!Но контролните органи трябва да си свършат работата и спрямо едните и другите!

Leave a Reply

Your email address will not be published.