Неколцина освиркаха речта на премиера на връх Шипка

Да сме единни в нашето родолюбие, да се стремим да сме достойни наследници и да стъпваме внимателно по тази земя, за която дадоха живота си нашите предци – това са трите заръки, които изрече българският премиер Пламен Орешарски от връх Шипка, по повод 136-годишнината от Освобождението на България, пред присъстващите няколко хиляди българи, предаде „Дарик”.

Речта на Орешарски бе приета с освирквания от агитка и с викове „Турци сте!”, но премиерът отказа да коментира репликите им по-късно.

Орешарски е първият български премиер, който уважава тържествата на Шипка след повече от 5 години отсъствие от честванията на върха на ръководител на българския кабинет.

На тържествата тази година видимо отсъстваха дипломати от страните, участнички в Освобождението. Пред журналисти министър -председателят коментира обстановката в Украйна като „нагнетена” и призова „всички страни да се въздържат от провокации”. Според премиера, случващото се в Украйна и Крим е заплаха за сигурността за цяла Европа, но увери, че „държавата има готовност за реакция, при необходимост”.

 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.