Нейнски: Съдебната реформа остави лош вкус във всички

„Съдебната реформа остави във всички ни един лош вкус. Трябваше да се направят преговори с всички сили, включително и с БСП”. Това коментира пред bTv бившият лидер на СДС и настоящ посланик в Турция Надежда Нейнски. Според нея единственият шанс за затвърждаване на позициите на Реформаторския блок е да бъде запазено единството на формацията. „Надявам се дясната коалиция да се запази, очакванията за реформи са именно към нея”, допълни още Нейнски. По думите й, изборите, особено местния вот, са време, в което всичко може да се случи. Г-жа Найнски прогнозира, че ГЕРБ са готови за коалиция с ДПС на много места, но дали това ще се случи все пак в голяма степен зависи и от Реформаторския блок.

Посланикът ни в Турция коментира и кризата с бежанците в съседните страни.

“България, като членка на Европейския съюз, трябва да търси общи решения на бежанската криза. Има механизми, които могат да бъдат използвани при тази криза”, каза още Нейнски. Според нея трябва да се говори за съвместни действия между балканските държави, тъй като не е по силата на една държава да се справи с този поток от хора.

„Много е важно тези хора да бъдат задържани в близост до размирните зони, а не да се разселят”, каза Нейнски. Според нея е важно, след като приключи конфликта в родните им страни, бежанците да могат да се завърнат по домовете си. „Това е много важен принцип и Европа трябва да помогне финансово на държавите, гранични на конфликтните зони”, допълни още Нейнски.

Надежда Нейнски смята, че за България също има опасности, свързани с бежанския поток, който идва от Турция. „Тези хора, които са в тежко състояние, не се очаква да намалеят като количество. Рискуваме да предизвикаме тежка хуманитарна катастрофа ако не пропуснем бежанците на границата”, коментира дипломатът.

Свързани публикации

1 Comment

  1. СТАРАТА ФЛЬОРЦА ЕДИТ АЙСМАН- НЕИНСКА НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ ,ДРЕМЕ И НА ЕВРЕЙСКАТА ШУНДА !

Leave a Reply

Your email address will not be published.