Неизвестни държат заложници в банка в Белгород, искат 25 млн. рубли

Трима мъже с все още неивестна самоличност са нахлули в клон на банка “Западный” в руския град Белгород и са взели четирима заложници, съобщи РИА „Новости” като се позовава на информация от управлението на Федералната служба за безопасност (ФСБ) в руската Белгородска област. Единият от похитителите е въоръжен с карабина “Сайга”.
Нападателите са поискали 25 млн. рубли, с тях в момента се водят преговори.

Клонът на банка “Западный”, където са взети заложници се намира в центъра на Белгород на ул. „Преображенская”, на първия етаж на 9-етажен жилищен блок. Районът е отцепен, автомобилното движение наоколо е спряно.

С размера на активите си московската банка “Западный” е във втората стотица руски банки. Националната банка на Русия отне на 21 април лиценза на “Западный”, заради констатирани пропуски в счетоводството на трезора, както и заради това, че банката не изпълни изискването на надзорния орган да създаде необходимите резерви в случай на загуби, а ръководството и собственикът на банката не предприеха мерки за нейното оздравяване.

“Западный” е създадена през 1993 г., а председател на борда на директорите е бившият депутат от Комунистическата партия на Русия Владимир Семаго.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.