Недоимък пак мори приюта на отец Иван, помогнете!

Приютът в Нови хан се нуждае от въглища и от трайни хранителни продукти, за да може 280-те души да изкарат зимата. Имаме нужда и от пари, защото много сметки са непогасени, каза отец Иван пред БНТ. Неотдавна той преживя сериозна автомобилна катастрофа и още се възстановява от травмите, а през това време синът му се е грижил за подслонените в приюта хора.

“Дърва са понабавили, но хранителните продукти са намалели, а парите не стигат. Трябват ни боб, леща, брашно, консерви, пастети, конфитюри, гювечи”, изброи свещеникът. Отец Иван прогнозира, че тази зима ще е много по-трудна от всички други досега, защото преди много хора се отзовавали на призивите за помощ, а сега благотворителните кампании са слаби.

“Имаме още къщички в Якимово, където можем да приютим хора, но няма условия. Трябват печки, легла“, допълни отец Иван.

Синът му отец Григорий сподели, че е тръгнал по пътя на баща си отдавна. Завършил е семинарията и е станал свещеник, но да се грижи за 280 души не е никак лесно. „Надявам се зимата да е по-мека, за да съумеем да се справим! Благодаря на всички, които откликнаха на нашите нужди! Дори от чужбина ни изпратиха средства“, каза още Григорий.

Всеки, който иска, може да помогне на място на адрес: с. Нови Хан, ул. Търнава 21 А или по банков път

UNI CREDIT BULBANK

клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600

BIC: UNCRBGSF

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.