Не може премиерът да се занимава с лъвчета

Депутатите да не са депутати, а да са машини са гласуване, които той командва, министрите да не са министри, а да са слуги, на които той заповядва. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши е решил да става татко на лъвчета против закона. Това са  елементарни, протоколни процеси в едно общество, които трябва да се решават на ниско институционално ниво.

Не може всичко да се качва в един човек, всеки лев да е при него, всеки инструмен на властта да е при него и после той да се оплаква, че хората протестират.

Институционалният ред е разграден и всичко е съсредоточено в едни ръце и съответно всички протестират на едно място. Най-нормалното в една демократична свободна държава е да има протести всеки ден.

Тази реакция на Борисов показва колко е рехава всъщност прочутата стабилност, цялата власт.

България е парламентарна република, в която парламентът няма власт в ръцете си, което е много тревожно. Това разклаща цялата стабилност на обществото, води до резултат, при който властта е видимо много стабилна, но никой друг не се чувства стабилен и сигурен.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.