Карталски си отиде, а МВР изкара убиецът му луд. В каква държава живеем?

На 14 март (петък), в столичния квартал „Княжево“, шофьор премазва 20-годишния Димитер Карталски на ул. „Букет“. Шофьорът е карал с над 100 км/ч. при удара, а тялото на младежа лети над 20 метра. Карталски е закаран в болница, но след 17-часова битка издъхва.

На фона на войната по пътищата, с която сме свикнали, това изглежда поредната новина от черната хроника. Но след като в медийното пространство излезе повече информация за случая, се оказва, че става въпрос за безпрецедентна наглост и гавра както с правосъдието, така и с паметта на загиналото момче.  Според свидетели и съседи, убиецът – Христо Владимиров Тодоров, е известен в кв. Княжево с това, че продава и често употребява наркотици. Обича да парадира със своите връзки в МВР на „високо ниво“, благодарение на които остава безнаказан за криминалните си прояви, поне засега. Жертвата – Димитер Карталски, е състезател по  борба. В злополучния ден, убиецът е форсирал по цял ден мощната си кола, с мощност 200 к.с., си по тесните улички в квартала. На една от тях – ул. „Букет“ №67, Карталски отива на тренировка около 14:16 ч., когато бива ударен от Христо Тодоров. Ударът е толкова силен, че Димитер първо се удря в крайпътно дърво и след това пада – на 23 метра от мястото на инцидента и впоследствие умира в болницата. Алкохолната проба на убиеца е отрицателна, но заради неадекватното му поведение, изискват кръвен тест за употреба на наркотични вещества. Той отказва да даде кръв.

По-интересното е какво се случва в първите минути след удара. Христо Тодоров извиква на помощ трима души, единия от които е неговата връзка в МВР. Според свидетелските показания, Тодоров се обръща към него с въпроса: „Как може да се оправят нещата?“. След известно време, на мястото на инцидента се появяват две официални лица, пред които убиецът започва да се прави на луд. След това свидетелските показания се губят, докато родителите на починалия младеж не разбират, че Христо Тодоров е освидетелстван по бързата процедура и настанен за лечение в психиатрична клиника. Така по всяка вероятност, убиецът няма да понесе отговорност за действията си и ще се измъкне.

Потресаващото в историята не е това, че някой престъпник използва контактите си в МВР – това отдавна сме го приели за напълно нормално в България. Нито това, че някой ще остане безнаказан. Потресаващото е как след извършване на най-тежкото престъпление по Н.К. – убийство, може да бъдеш освидетелстван с едно обаждане за броени минути и да не носиш отговорност за  минали действия – при положение, че в момента на престъплението не е бил „луд“ и трябва да носи отговорност за този момент. Потресаващото е, че видимо неадекватен шофьор е „в правото си“ да откаже кръвна проба за наркотици, след като е извършил убийство. На всичкото отгоре, този освидетелстван наркодилър, от сега нататък ще получава като допълнителен доход някаква пенсия. Това е не само гавра с паметта на момчето, но и с всички данъкоплатци, които очакваме в замяна да получим адекватно правосъдие и нормална среда за живот.

Познавам лично  Карталски – състезател по  борба от „Славия“, един от най-добрите спортисти в отбора и винаги даван за пример сред колегите си. Младият талант има много първи места и е един от най-обещаващите спортисти в категорията си. Неговата дисциплина и отдаденост към спорта винаги ми е правила силно впечатление. Отношението на държавата към случай като неговия, на компетентните органи, които вместо да си свършат работата и да накажат виновника, използват всички възможни законни и незаконни начини, за да го покрият, ме кара да се срамувам от цялата прогнила система.

1510918_352856958189760_115828239_n

 На снимката: Димитер Карталски с актьора Мариян Вълев 

Снимки: Facebook

 

8 коментара

  1. КАЗА ЛИ ИМ ГО БРАТЕ ! НА ТОЯ БОКЛУК,КОЙТО САМО КАТО МУ ГЛЕДАХ ШИБАНИЯ ПРОФИЛ В ШИБАНИЯ ФЕЙС ….2010-2011 ГОДИНА,И МИ ИДВАШЕ ДА ГО ПРЕМАЖА АЗ,ЩОТО БЕШЕ БОКЛУК И ПОЛОВИНА,ПОТЪРСИХ ИМЕТО МУ В НЕТА,И КАТО ВИДЯХ ЧЕ „МИ ТОЙ УМРЯЛ МА“ НАПРАВО ПОЛУЧИХ ДУШЕВЕН ОРГАЗЪМ!!!

  2. Един ден ще му се върне всичко на тоя пумяр! Наркоман скапан :@ и вие дето го опазихте дане влезе в затвора на най – милото да ви посегнат! Уруди гадни смърт за МВР!!!

  3. не е хубаво и не трябва да се говори за мъртвите лошо…ама тоя си беше отворко и се мислеше за „Безсмъртен“ и 100 % тоя Дилър не го е Премазал без да Иска…. !

    • КАЗА ЛИ ИМ ГО БРАТЕ ! НА ТОЯ БОКЛУК,КОЙТО САМО КАТО МУ ГЛЕДАХ ШИБАНИЯ ПРОФИЛ В ШИБАНИЯ ФЕЙС ….2010-2011 ГОДИНА,И МИ ИДВАШЕ ДА ГО ПРЕМАЖА АЗ,ЩОТО БЕШЕ БОКЛУК И ПОЛОВИНА,ПОТЪРСИХ ИМЕТО МУ В НЕТА,И КАТО ВИДЯХ ЧЕ „МИ ТОЙ УМРЯЛ МА“ НАПРАВО ПОЛУЧИХ ДУШЕВЕН ОРГАЗЪМ!!!

  4. абе не осъзнавате ли мили журналя пияндурици че като се подигравате на хората така и си мислите че всичко ви е позволено и за вас няма господ там горе на небето има и още как гледа и наказва някой ден рано или късно идете в кварталните кръчми и ги вище журналистите от елитните медии пияни до козерката как се надуват колко са велики как законите не важат за тях и могат да си правят каквото си поискат аман от ченгета безотговорни при това престъпниците истинските са на свобода а журналята правят бизнес от нещастието на бедните хора и вас ще ви споходи същото някой ден всеки рано или късно става длъжник на бирниците и плаща греховете си

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.