Напрежението в БНР остава, шефът Янкулов отказва оставка

Съгласните с рестрикциите в бюджета на БНР са повече от протестиращите срещу тях – някъде 700 срещу 15. Това обяви по bTv директорът на БНР Радослав Янкулов и за пореден път декларира, че няма намерение да се поддаде на натиск и да подаде оставката си.

Янкулов напомни, че на всички бюджетни организации, каквото е Националното радио, е наложена редукция с 10% на средствата за възнаграждения. В БНР това са 2.4 млн. лв. При тази ситуация взехме възможно най-доброто решение – да намалил хонорарите и допълнителното материално стимулиране и да се освободим от нещатните бройки, обясни директорът Радослав Янкулов.

Протестите в БНР с искане на неговата оставка продължават вече повече от месец. Те започнаха заради орязване на хонорарите, на които разчитат повечето репортери от „Хоризонт”, за да получават достойно възнаграждение.

Протестът е, защото бръкнахме в джоба на някои журналисти, на тази с най-високи хонорари. И аз не искам да намалявам парите, но не се чувствам виновен, заяви Радослав Янкулов. От друга страна той признава, че тези хора си заслужават хонорарите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.