Намерена е колата и оръжието на опиталите да убият Ал. Петров

Намерен е червеният Опел Астра, с който нападателите на Алексей Петров избягаха вчера, след като стреляха срещу бившата барета с два гранатомета. Открити са и оръжията на покушението, съобщи Нова ТВ.

В четвъртък минути преди 9 часа автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомети от двама души в столичния квартал “Кръстова вада” и по чудо жертви и ранени няма.

Самият Петров заяви, че вероятно е станала някаква грешка, тъй като нямало причина да се иска смъртта му.

Новина на Нова ТВ за откритите автомобил и оръжия все още не е потвърдена от разследващите.

“Случилото се срещу Алексей Петров е опит за терористичен акт”, заяви вчера в предаването “Часът на Милен Цветков” експертът по взривовете полк. Гергин Гергинов. Според него стрелбата е била опит за убийство, тъй като гранатометът е за еднократно ползване и целта е била да се заличат следите. Той добави, че извършителите не са знаели как се използва оръжието.

Адвокат Антон Сираков заяви, че страната е свидетел на цирков спектакъл. Той поясни, че стрелбата цели да замаскира останалите проблеми в страната.

От своя страна журналистът Георги Коритаров заяви, че в този случай специалистите трябва да замълчат, за да може институциите да си свършат работата. Според него стрелбата е извънредна демонстрация, което е основание обществото да се замисли за паралелна държава и свят.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.