Найджъл Фараж: Политиката на Камерън към имигрантите е безотговорна

Лидерът на Партията за независимост на Великобритания (ЮКИП) Найджъл Фараж се усъмни в контрола на торите над имиграцията, като заяви, че „правителството няма представа” колко хора ще влязат във Великобритания от други страни в бъдеще, съобщи британският вестник „Дейли стар”.

„Няма никакви официални оценки за обема на очакваната имиграция, но чиновниците от Уестминстър и Уайхол и преди са грешали. През 2004 година те ни казаха да очакваме 13 000 имигранти годишно от осем европейски страни, които се присъединиха към ЕС. В действителност пристигнаха 800 000 само за две години.”, заяви Фараж. Политикът разкритикува Торите, като нарече политиката на премиера Дейвид Камерън по отношение на имигрантите „безотговорна”. Според лидера на ЮКИП истината е, че правителството няма представа колко хора ще дойдат от България и Румъния: отдавна вече нямаме реален контрол върху нашите граници.”

Фараж подчерта, че тези, които ще поемат главния удар от непредвидимата вълна от имигранти, са вече силно затруднените публични служби на местно ниво.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.