Най-популярното име във Великобритания вече е Мохамед

Името Мохамед е най-популярното сред новородените момчета в Обединеното кралство за 2014 година, съобщи БГНЕС, като цитира данни на британската компания „Бейбисентър”.

По-рано името Мохамед се смяташе за най-популярно в Лондон, но вече успя да излезе на водещи позиции за цялата страна. В традиционния списък на първите сто на „Бейбисентър” в сравнение с миналата година, името успя да преодолее 27 позиции, изпреварвайки дори така популярните за Великобритания имена като Джек, Хари, Чарли и Джеймс, които са в първата десетка.

„С всяка година все по-голям брой новородени в нашата страна получават арабски имена”, съобщава главният редактор на сайта на „Бейбисентър”. „Статистиката е валидна както за момчетата, които все по-често се наричат Омар, Али или Ибрахим, така и за момичетата”.

За първи път в британския „топ 100″ влиза и широко разпространеното в арабските страни име женско име Нур. С 59 пункта – до 35-о място – се качи и Мариам. Но засега при момичетата няма конкуренция на традиционните за кралството, най-популярни от които за 2014 г. са София, Емили, Лили.

1 Comment

  1. ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!!!
    Таз година булка, догодина …

Leave a Reply

Your email address will not be published.