Над Манджуков имаше „чадър” от службите, твърди Веселин Данов

Убитият в столицата собственик на дискотеки и заложни къщи Борислав Манджуков е имал връзка със специалните служби, които са осигурявали „чадър” над него. Това заяви по Нова телевизия варненският бизнесмен Веселин Данов. Според него от 1998 година до сега Манджуков е изкарал не по-малко от 40 – 50 милиона, като една не малка част от тях са давани на тези, които са го създали и тези, които са защитавали – „същите хора, които са създали Емо Кюлев, лека им пръст, Илия Павлов и другите, на които краят им е един и същ”.
Данов твърди, че Борислав Манджуков е спекулирал с връзки и контакти, които реално не е имал, дори и с роднинска връзка с Петър Манджуков, което не е вярно. Общ приятел на Веселин Данов и Борислав Манджуков дори платил на Манджуков 150 000, за да му съдейства да го назначат за министър на туризма.
„Човекът си му даде парите, много ясно, че не стана министър на туризма и фалира”, допълни Данов. Според него Манджуков е завлякъл много хора с голяма сума пари, сред които и руски бизнесмени.
„Познавам се с Борислав от доста години и дори да е дължал пари на хора, както се твърди, той имаше добър бизнес. Надали това е причината за убийството му”, каза в същото предаване на Нова телевизия бизнесменът и близък приятел на Борислав Манджуков Любо Ганев. Във вечерта, когато убиха Манджуков, двамата е трябвало да отидат на кино.
Любо Ганев сподели още, че Манджуков не е показвал да има финансови проблеми и не е ходил с охрана.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.