Над 24 убити в Донецк при обстрел на камион с ранени сепаратисти

При обстрел с гранатомет на камион с ранени опълченци в Донецк са били убити най-малко 24 души, съобщава очевидец на стрелбата, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според кореспондент на петербургския Пети канал, оказал се на мястото на събитието, загинали са всички, които са били в камиона.
Информацията за обстрела на камион, превозващ ранени в хода на боевете на летището в Донецк опълченци, е била потвърдена пред ИТАР-ТАСС от пресслужбата на самопровъзгласилата се Донецка народна република. В града продължават сблъсъците край летището между отрядите за самоотбрана и антитеростични част на Украйна.
УНИАН също съобщава за този камион, унищожен от попадение на РПГ (ръчен противотанков гранатомет). Украинската агенция цитира “народният губернатор” на Донецк Павел Губарев, според когото след попадението на граната в камиона са загинали 35-ма, а други 15 са ранени.
В “Туитър” Губарев е написал: “Хунтата окончателно и безвъзвратно тръгна по пътя на престъпления против човечеството. Има сражение на Путиловския мост (в Донецк), от “Десен сектор” стрелят с миномети по всичко, което се движи. Има масови жертви сред цивилното население.
В Донецк на ТОЧМАШ (име на завод) с РПГ е ударен камион на батальона “Восток”, превозващ ранени от аерогарата под знамето на медицинска помощ (Червен кръст). По предварителни данни загиналите са 351 а ранените 15″, завършва бележката в “Туитър”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.