Над 1000 протестиращи пред съда в Пловдив заради Куршум джамия

Над 1000 души – карловци, футболни запалянковци и представители на патриотични формации, са се събрали на бул. „Шести септември” в Пловдив. В момента в съдебната палата в града се гледа делото по иска на Главно мюфтийство за Куршум джамия в Карлово.  Хората пеят „Боят настана”, развяват знамена „Свобода или смърт”, съобщава електронното издание на в. „Марица”.

Протестът започна с група фенове от Пловдив, които запалиха димки в жълто-син цвят. Те носят със себе си почти десетметров транспарант, на който е написано: „Всекиму ще се държи сметка според делата”.

До момента са пристигнали три автобуса с граждани на Карлово.

„Да живее Карлово! Да живее България! Вярвам в справедливостта на Апелативният съд, защото правдата е на наша страна, заяви пред множеството кметът на Карлово.

Протестиращите в Пловдив, срещу претенциите на Главното мюфтийство по отношение на Куршум джамия в Карлово потеглиха към турското консулство, предаде около 11,30 часа „Фокус”-Пловдив. Според информацията на агенцията, протестиращите вече са над 1500 души. Шествието минава по бул. „Шести септември” и е предвождано свещеник, държащ голям кръст и икона на Исус Христос. Протестиращите скандират: „Българи, юнаци” и „За България – свобода или смърт”.

Снимка: „Марица”

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.