100 шуменски социалисти на бунт срещу Димитър Дъбов, искат му оставката

Над 100 шуменски социалисти поискаха в подписка отстраняването на Димитър Дъбов от Националния съвет на БСП, за за може партията за има шанс на предсрочния парламентарен пост. Това става ясно от разпратено писмо с подписите на социалистите до пощата на komentator.bg. Шуменци искат оставката и на Тодор Тодоров, общински председател на БСП. Подписалите се настояват, че двамата погазват Устава на партията и са я превърнали в еднолично дружество. Дъбов и Тодоров са обвинени в кадруване, което обслужва лични и комерсиални цели. Именно тази политика е довела до лошия резултат на евровота.
Социалистите твърдят, че ако Дъбов и Тодоров останат на постовете си БСП по нищо няма да се отличава от ГЕРБ и други авторитарни партии и тогава никой няма право да се сърди за поредния изборен провал.
На 11 юни, когато беше пленумът на БСП, на който партията отчете изборния провал, тръгна слух, че на Дъбов, който е председател на предизборния щаб, му е поискана оставката. Той обаче определи като неверен слух излезлите тогава информации.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.