Над 100 събития в третата Нощ на театрите у нас

Над 1000 творци в 18 града ще представят своите спектакли в Нощта на театрите на 21 ноември. Нашата страна организира събитието като част от инициативата „Европейска нощ на театъра”, започната през 2008 година по идея на Елеонора Роси от Франция. Така градовете участници в България се присъединяват към 7-годишната традиция на редица европейски градове да показват театралното изкуство в големи мащаби и концентрирано в рамките на няколко часа, за да приобщят към него повече хора.

Третата Нощ на театрите насочва вниманието към изгорелите театрални сцени през годините и категорично заявява, че „Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори“, подчертават организаторите на събитието в България – фондациите „Арт Проджектс” и „Асоциация Информбюро”, цитирани от БНР.

Българската програма включва над 100 събития, които ще очакват своята публика от сутринта до късно през нощта, при това не само в театралните зали, но и в десетки галерии, кина, клубове на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Шумен, Сливен, Ямбол, Благоевград, Хасково, Казанлък, Димитровград, Перник, Търговище, Силистра, Смолян.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.