Над 1 млн. събра дарителската кампания за пострадалите от наводненията

Над един милион лева са събрани досега в рамките на продължаващата дарителска кампания в помощ на пострадалите от наводненията във Варна, Добрич, Велико Търново и др., съобщи БНР. До четвъртък на на DMS VARNA 17 777 са били изпратени 699 801 есемеса, а по банковата сметка на кампанията “Заедно в бедствието” са постъпили 238 718 лева.

Директорът на Български дарителски форум Красимира Величкова съобщи, че част от мобилните оператори са обещали да платят авансово средства, ако има необходимост от това, въпреки че сумите от дарените есемеси се превеждат едва след като клиентите на мобилните оператори си платят сметките за периода.

Аз се надявам със събраните средства по банков път ние да успеем да покрием спешните нужди в района на Велико Търново, които вече са ясни. Максимално бързо трябва да станат ясни нуждите във Варна и Добрич, за да можем да подпомагаме семействата, обясни Красимира Величкова. Тя каза още, че Общественият съвет е взел решение 50 % от събраните средства да бъдат разпределени във Варна, 30 на сто – в Добрич, а 20 % във Велико Търново.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.