Над 1,5 млн. човека са напуснали размирната Източна Украйна

Боевете в Източна Украйна са превърнали в бежанци повече от милион и петстотин хиляди местни жители. Това сочат най-новите данни на службата на ООН за координиране на хуманитарните въпроси, цитирани от агенция ТАСС. Над деветстотин хиляди души са потърсили убежище в различни части на Украйна, а шестстотин хиляди са напуснали страната.

От 13-ти януари, когато бе взривен пътнически автобус край град Волноваха, до тази сряда са били убити най-малко 262-ма души, а 380 са били ранени, сочат данните на световната организация.

В Източна Украйна боевете не стихват. Повечето жители на източноукраинския град Дебалцево са го напуснали в очакване на бунтовническа офанзива, твърди агенция УНИАН. Позициите на украинските правителствени сили са подложени на непрекъснат обстрел, както и единственото трасе, което свързва града с останалите територии, контролирани от Киев.

Най-малко десет жители на украинския град Мариупол са загинали тази сутрин при ракетен обстрел. Украинските военни обвиниха за обстрела проруските сепаратисти.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.