На референдума в Донецк ще се гласува в над 1500 секции

Над 1500 избирателни секции са подготвени за утрешния референдум в Донецка област Това съобщи председателят на централната избирателна комисия на самопровъзгласилата се Донецка народна република Роман Лягин в сградата на Донецката областна администрация, завзета преди това от привърженици на федерализацията, предаде ИТАР-ТАСС.
“Референдумът ще се смята за състоял се при всякаква активност”, посочи Лягин. Той каза също, че привържениците на федерализацията контролират избирателните комисии в Донецка област, поради което там няма да се състоят президентски избори на 25 май.
Както е известно, проруските сепаратисти в Донецка и Луганска област са свикали за утре референдуми за независимост. Той ще се състои, независимо от призива на президента на Русия Владимир Путин всенародното допитване да бъде отложено – апел, с който сепаратистите отказаха да се съобразят.
Властите в Киев многократно изтъкнаха, че намират референдумите в Донецк и Луганск за незаконни. Същото заявиха днес в Берлин на съвместна пресконференция германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.