На редовното си заседание правителството не е обсъждало оставка

На днешното редовно заседание на правителството не е дискутирана темата за неговата оставка или сроковете за подаването й, въпреки че се е говорило “какво става оттук нататък”. Това съобщи пред репортерите в Министерски съвет вицепремиерът Даниела Бобева която след заседанието на министрите търгна към парламента, за да присъства на дебатите по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ.

“Оставки не. Обсъждахме работата на кабинета, как работим, какво става оттук нататък“, каза Бобева. На въпрос какво наистина се случва оттук нататък, тя отговори, че министрите работят и подготвят следващото заседание на Министерски съвет. Разбра се, че самата Даниела Бобева е подготвила две точки за заседанието след седмица – едната за закона за фирмите с държавно участие, както и предложение за мерки за допълнително намаляване на административната тежест. Според Бобева правителството работи активно и няма криза в икономиката.

Попитана “С какъв хоризонт работят министрите?” вицепремиерът Даниела Бобева изтъкна, че по принцип всяко едно правителство трябва да работи така, все едно това заседание му е последно, т.е. да мисли разумно, да взема нормалните решения, да търси ефективност.

“Въпросът за оставката на кабинета е политически и трябва да се реши от политиците. Ние висока инициативност не би трябвало да проявяваме. Следете какво се случва с политическия дебат. Аз не съм, както знаете, от политическата част на кабинета”, каза още Даниела Бобева.

Вицепремиерът има търпението да отговори на запитване какво ще работи след оставката на правителството, като припомни, че е служител на БАН и преподава в два университета.

“Изпитах тази събота 180 студенти в Пловдивския университет, така че животът е прекрасен”, каза Бобева. Въпрос за “Южен поток” обаче изчерпа готовността на Даниела Бобева да дава отговори и тя го отклони с уверението, че премиерът ще разкаже всичко в петък.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.