На професионалния празник на МВР полицаите пак искат оставки

На професионалния празник на МВР полицейският синдикат излезе с ултиматум към ръководството на МВР за втори кръг от прлеговори. Датата е посочена за петък. Ако няма такъв кръг от преговори,  на който да се обсъди ситуацията в пожарната, полицейският синдикат ще напусне преговорите. Според председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов това щяло да направи неизбежни и актуални оставката както на шефа на пожарникарите Николай Николов, така и на министъра Румяна Бъчварова. Синдикатът е готов да се обърне за съдействие и към премиера Бойко Борисов. Освен това синдикатът заплашва и с мащабен митинг на 25 юли.

Едва ли оставката на министъра ще реши проблема, но министър, който не полага грижи, не знаем какви други пожелания е заслужава от нас, подчерта Попов. Той все пак поясни, че в момента оставката на силовия министър не била актуална, но дали тя ще се превърне в такава зависи от действията на Бъчварова до петък.

Ако разговорите с ръководството на силовото ведомство се провалят, синдикатите ще настояват премиерът Бойко Борисов да седне на масата на преговорите.

Полицаите не са съгласни, че е започннала административната реформа в МВР. Правела се реформа на парче. Намалени били свободни щатове за пожарникари, полицаи и спасители, а не за чиновници.

С тържествен молебен МВР отбеляза 136 години от създаването си. Церемонията пред Паметника на незнайния воин в София събра цялото ръководство на силовото ведомство, както и бивши министри като Румен Петков, Цветан Цветанов и Цветлин Йовчев.

Премиерът Бойко Борисов също присъства. В словото си пред служителите на МВР вътрешният министър Румяна Бъчварова подчерта, че от създаването си МВР има основополагаща роля при формирането на българското общество и държава. МВР е основата на съвременната ни държава, то е нейното лице и нейния характер, подчерта тя.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.