На “Позитано” 20 насрочиха Априлски конгрес

На днешното си заседание на “Позитано” 20 в столицата Националният съвет на БСП взе решение за датата на предстоящия конгрес на партията. Той ще се проведе по традиция в НДК на Цветница- 5 април.

Председателят на НС на БСП Михаил Миков заяви, че основният дневен ред на заседанието ще включва две части- политическа и организационна: приемане на политическа декларация за левите стандарти и промени в Устава на партията. Той обясни, че е взето и решение за редуциране на броя на съветите към Националния съвет- от 24 на 19 и привеждането им в съответствие с парламентарните комисии, с цел да се уплътни взаимодействието между тях.

„Нямаме притеснения относно политиката, която води ръководството в момента и срещаме подкрепа на всички нива”. Това коментира на пресконференцията след заседанието на НС на БСП говорителят на Изпълнителното бюро Атанас Мерджанов. Той посочи, че сред основните теми, по които има най-голяма подкрепа, са тези за (несъгласието с вземането на) дълга от 16 млрд. лв., позицията по Закона за предучилищното и училищното образование и позицията на партията за кризата в Украйна. Мерджанов допълни, че в цялата страна текат срещи както във връзка с решението за отчетно-изборни конференции в 19 общински организации, така и по много други въпроси, свързани с въпроса за образованието, антивоенните митинги и протести.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.