На плажа в Несебър кръчмар мори с найлон вековен кипарис

На зловеща гледка се натъкват туристите на Южния плаж в Несебър – вековен кипарис е обвит с огромен черен найлон, което на практика ще умори растението. Новината съобщи местния сайт burgasdream.com, алармиран от Любомир Божинов, който посещава курорта по няколко пъти годишно.

„Дървото ронело иглички върху четири от масите на бизнесмена и му гонело клиентите. Миналата година се опитал да го унищожи с нафта но не успял. Тази го е облякъл с черен найлон. Колко мислите ще издържи този кипарис в пълна тъмнина и нагряван от слънцето до 60-70 градуса? Подобни, но други хитри способи се виждат навсякъде в града“, пише Божинов в писмото си.

Новината предизвика буря от възмущение в социалните мрежи.

“Имала съм някакви бледи надежди, че простотията има граници. Вече нямам…”, пише преводачката Милена Кардалева, като споделя снимката, пусната от Любомир Бояджиев.

А ето и коментарът във Фейсбук на Светлин Желев, главен редактор на сайта “Калдата:

“Колко ТЪП, нагъл и безотговорен трябва да си, за да направиш нещо такова! Водата вече я победихме – плуват лайна и не се вижда на половин метър в нея, пясъкът е мръсен, където е имало дюни вече има бетон, сега на ред са дърветата! Ето заради такива красавци като тоя крупен бизнесмен, държащ капанче на плажа, няма да им стъпя. И все повече хора ще го правят – да не се оплакват, че тази година е зле – другата ще е още по-зле. Единият палми ще ми съди, другият иглички му капели… Нямам думи… наистина!”.

Неотдавна стана известно, че Ветко Арабаджиев, новият собственик на стария “Японски хотел” в София, прекръстен на “Маринела” (съпругата на хотелиера), е изкоренил японските вишни пред хотела, намиращи се на общинска земя, за да ги замени с палми. В случая кметът на община “Лозенец” се намеси решително и наложи глоба от 50 000 лева на собственика на хотела.

Що се отнася до родното Черноморие, вчера стана ясно, че проверка на МРРБ е показала, че няма нарушения едва на един от всеки пет плажа, дадени под аренда или с концесия. Което автоматично превръща в смешен плач воплите на родните хотелиери и арендатори/концесионери на плажове, че българите предпочитали да ходят в Гърция и Турция и сезонът бил пред провал.

Всъщност пред провал и то предизвестен е цялата изначално сгрешена “концепция” крайбрежието да бъде презастроено с бетонни изчадия в стил “мутробарок”, а основната “таргет-група” да са руски и западни туристи, търсещи евтин алкохолен и секс-туризъм.

Снимка: Фейсбук/Любомир Божинов

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.