На пл. “Св. Петър” във Ватикана раздадоха 15 000 библии

По време на днешната неделна молитва „Ангел Господен“ на площад „Свети Петър“ във Ватикана бяха раздадени безплатно 15 хиляди екземпляра от новата версия на Библията. Инициативата е по идея на Конгрегацията на „Свети Павел“ по повод сто години от нейното създаване от Джакомо Алберионе.

Целта на дарението е да припомни издателската дейност през 1960 г. на основателя на Конгрегацията с отпечатването на 1 милион екземпляра на „Словото Божие“, припомня Радио Ватикана. Както тогава, така и сега целта е да се достигне всеки дом. Новото издание на Библията ще може да бъде намерено в църквите и книжарниците, но също и на летищата, супермаркетите и като приложение на седмичното списание „Християнско Семейство“ (Famiglia Cristiana), което излезе на 2 октомври.

Библията, от 1392 страници с размери 12,5 см на 19,5 см, представя множество елементи, интересни на съдържание и с голяма стойност. На читателя са представени общи въведения за отделните библейски книги, пояснения към текста, цветен атлас с карти.

Днес в базиликата „Дева Мария в Трастевере“ известни телевизионни, театрални и кино артисти четат откъси от Библията, придружавани от песни и танци. Друга важна инициатива е откриването на новия интернет сайт www.leggolabibbia.it, който ще позволи на потребителите да се запознаят по-отблизо със Свещеното Писание, чрез специално създадени „инструкции за употреба“, съобщава радиото на Ватикана.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.