На Пампорово и на Рожен падна първия сняг

Връх Снежанка в Пампорово е побелял от сняг, съобщиха от Планинската спасителна служба. На върха е образувана снежна покривка от около сантиметър, сняг има и по високите части в курорта.

Първи за есенно-зимния сезон снеговалеж се наблюдава и в района на Рожен според данни на Метеорологичната станция "Рожен".

Снежна покривка няма, засега Роженските поляни са само заскрежени. На връх Рожен тази сутрин е измерена зимна температура – минус 2,4 градуса.

Междувременно министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева съобщи, че

60 милиона лева са заделени за поддържане на републиканската пътна мрежа през зимния период. Още 3 милиона и половина са приготвени за спешни ремонти.

Зимното поддържане на пътищата започва в началото на ноември,а в момента се провеждат срещи по региони, чиято цел е да се подобри координацията между институциите.

„Искам да създадем една много добра координация и да знаем кой носи отговорност и за какво", обясни Терзиева пред bTv.

В края на месеца служители на дирекция „Анализ на риска и оперативен контрол" ще извършат проверки на областните пътни управления. „За да види фирмите до колко са заредили с необходимите материали и дали има подготвена техника така че, от 1 ноември да влезем нормално в зимното поддържане", коментира Стефан Чайков, председател на агенция „Пътна инфраструктура"

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.