На КПП “Капитан Андреево” снощи е имало безредици

На ГКПП “Капитан Андреево” снощи е имало безредици и опит за силово преодоляване на блокадата за тирове, наложена от български превозвачи, информира тази сутрин Нова телевизия. Както е известно, през граничния пункт се пропускат само леките автомобили и автобусите, но не и тировете.

През нощта обаче камион е опитал да пробие блокадата от  тирове и да премине през турско-българската граница. След това някои от шофьорите са се сбили. Според българските шофьори този инцидент е бил организиран.

“Около 3 ч. стана тежък инцидент. Внезапно връхлетяха няколко камиона. Първият е бил със загасени фарове и се е движел с много висока скорост, не успяхме да го спрем”, разказа пред камерата на Нова Телевизия един от шофьорите, участващи в блокадата на КПП “Капитан Андреево”.  По думите му шефът на фирмата, чиято са камионите, бил наредил на шофьорите си да минават, иначе щял да ги уволни.

АЕБТРИ и СОАТ категорично се разграничават и осъждат провокативните действия на български превозвачи, направили опит силово да преминат блокадата тази нощ. Това заяви тази сутрин инж. Койчо Русев, председател на Националната транспортна камара, Съюз на организациите в автомобилния транспорт и член на Управителния съвет на АЕБТРИ, цитиран от агенция “Фокус”.

От полицията обясниха, че на шофьора, който се е опитал да мине границата, е съставен акт за шофиране след употреба на алкохол.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.