Н. Нейнски: Реформаторският блок е поредният политически експеримент

Реформаторският блок е поредният политически експеримент. Това коментира във “Факторът Кошлуков” по TV7 лидерът на “Синьо единство” Надежда Нейнски.

Според нея, вместо да анализират защо нямат свое представителство в сегашния парламент, десните са видели в поражението си на изборите повод за търсене на ново прегрупиране.

Нейнски окачестви Реформаторския блок в този му вид като безпринципно съглашение. Бившата лидерка на СДС изтъкна, че при реформаторите има министри от Тройната коалиция – Даниел Вълчев Меглена Кунева, има политици като Касим Дал, близки на част от лидерите на Тройната коалиция, а мнозинството и в ръководството, и във всички ръководни органи на практика е на “България на гражданите”. Самият блок е центристки ориентиран и в този смисъл Нейнски недоумява защо лидерите на традиционни десни партии като ДСБ и СДС са приели този компромис.

Реформаторите заявяват като своя кауза борбата с мафията и олигархията, но тя може да се направи само от формации с ясна политическа физиономия, подчерта Надежда Нейнски и добави, че Реформаторският блок далеч не е положителен пример в тази посока. Тя нарече борбата с мафията и корупцията политическа дъвка, която ще продължи да се дъвче и на предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май.

“Синьо единство” беше извадено от Реформаторския блок, защото е последователно в тезите си, защото иска прозрачност и защото иска развитието на десницата да стъпи върху наследството и добрите традиции и модели, които направи правителството на десните. В момента обаче центристите и хората около Меглена Кунева се опитват да обезсмислят това наследство и ние няма как да влезем в сдружение с тях. “Синьо единство” ще се яви самостоятелно на евроизборите, категорично заяви Надежда Нейнски по ТВ7.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.