МВР търси свидетели на инцидента със съдия Панов

МВР търси свидетели на инцидента със съдията от ВКС Лозан Панов, който на 9 декември пострада тежко, след като бе блъснат от кола на пешеходна пътека, след което шофьорът, ранил Панов избяга. Близки на съдията твърдят, че инцидентът не е случаен, а овтомобилъте чакал наблизо със запален двигател, след което е налетял на пресичащия Панов.

СДВР търси съдействие от свидетели на пътнотранспортно произшествие. Пътният инцидент е станал на 9 декември между 7:30 и 8 часа сутринта, на кръстовището на бул. “Арсеналски” и ул. Богатица” (в района на спортен комплекс “Спартак”). По първоначални данни, лек автомобил, най- вероятно – джип, тъмен на цвят, е блъснал пресичащ на кръстовището на пешеходна пътека човек, който е пострадал и е настанен за лечение в болнично заведение.

Автомобилът е напуснал местопроизшествието. СДВР призовава гражданите, станали свидетели на инцидента, да съобщят в най – близкото районно управление, на тел. 112 или тел. 02/ 9820907. Анонимността е гарантирана.

След инцидента съдия Панов е настанен в “Пирогов” с комоцио и счупен таз в една и съща стая със служител на ВАС, който ден по-рано е пребит с бухалки. След инцидента Панов изпрати писмо до ВСС, в което съобщава, че се отказва от надпреварата за поста председател на ВКС. Името на съдия Лозан Панов нашумя през пролетта, когато той написа тълкувателно решение, с което обяви за противозаконни мобилните камери на КАТ за контрол на скоростта.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.