МВР предупреждава за тежък трафик в понеделник, взема мерки

В понеделник, който е последният от почивните дни около Великден, се очаква постепенно засилване на автомобилния трафик към София и големите градове в страната, съобщиха от „Пътна полиция” – МВР. За пореден път се изтъква, че е засилен контролът по главните пътища и възловите места в страната.
Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване, уверяват от МВР.
Основният поток прибиращи се след Великденските празници ще бъде по автомагистралите “Хемус”, “Тракия” и “Люлин”.
Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП – Кулата и ГКПП – Капитан Андреево. Към момента няма интензивно движение или задръствания.
В понеделник ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна – София при виадукта „Бебреш” от АМ „Хемус”, съобщават от АПИ. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в края на почивните дни.
Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ “Хемус”, могат да ползват и пътя Мездра – Ботевград – Ребърково – Елисейна – Своге – София, както и пътя София – “Петрохан” – Берковица – Благово – Монтана – Лом.
Без промяна остава пътуването в района на виадукта при 67 километър от магистрала „Тракия”, при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението, поради извършващите се строително-монтажни работи на съоръжението. При засилен трафик в посока Пловдив – София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили – при пътен възел „Церово” движението ще бъде насочвано по пътя Септември – Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в магистралата.
От “Пътна полиция” напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.
При няколко тежки катастрофи през празничните дни загинаха повече от 10 човека, а десетки бяха ранени.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.