МВР откри половин тон марихуана, тон ракия и 120 000 кутии цигари без бандерол

При съвместни акции на МВР и Агенция „Митници” са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Главна дирекция „Национална полиция” предоставя обобщени данни за резултатите от действията на смесените мобилни групи. При предприетите съвместни акции на МВР и Агенция “Митници” за противодействие на престъпленията, свързани с митническия режим, за периода от 10 до 24 март са извършени 420 проверки – основно на Граничен контролно-пропускателен пункт – Кулата и Граничен контролно-пропускателен пункт – Илинден.
560 кг висококачествена марихуана е открита при извършена проверка на румънски камион – влекач и полуремарке. Тя била предприета от митнически служители и гранични полицаи на 15 март в 11.20 часа на вход на ГКПП “Илинден”.
Стоката по документи била пластмасови кутии за сладолед, а получател – румънска фирма. В хода на проверката в средата на камиона, по класическия метод “тапа”, била открити кашони и пакети с тревиста маса. След извършване на необходимите наркотестове е констатирано, че в укритите пакети има висококачествена марихуана на стойност над 3 милиона лева. Случаят е предаден по компетентност на Районна прокуратура – Гоце Делчев.
412 бокса цигари без бандерол са иззети на ГКПП- Кулата от камион с румънска регистрация. Тежкотоварният автомобил пътувал по дестинацията Гърция – Румъния, а контрабандните цигари били укрити в блокчета парафин. Образувано е дознание в Митница Югозападна.
Близо 120 000 кутии цигари без бандерол са иззели и служителите на ОДМВР-Велико Търново, Русе и Габрово в рамките на извършени проверки между 20 и 25 март.
При проверка на частен дом в столицата са открити 1055 литра ракия без задължителния бандерол. В хода на проведените проверки в София са задържани и 7 800 литра дизелово гориво без документи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.