МВР: Обстановката остава тежка в областите Варна, Добрич и Велико Търново

Остава тежка обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове, съобщиха от пресцентъра на МВР. И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство.

От 9.00 ч. до 12.00 ч. днес звената за “Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 336 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 320 спасителни дейности.

В област Варна е обявено бедствено положение в Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът, свързващ двете населени места. Няма достъп до село Генерал Кантарджиево, при което е залято мостовото съоръжение, свързващо селището с главния път. Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка. Покачено ниво на реката в село Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото. Прелива ретензионният басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен. Водата е заляла изцяло улиците, дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево. Жертвите на стихията във варненския квартал “Аспарухово” са 10. С последиците от наводнението на терен се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника. Не отговаря на истината информацията, че Аспаруховият мост е застрашен от срутване, посочват от МВР. Мостовото съоръжение и изправно, но преминаването е затруднено предвид усложнената оперативна обстановка, уточняват от МВР.

Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.