МВР моли за помощ в намирането на колата, с която изчезна Сертов

МВР моли за помощта на гражданите в издирването на Опел „Астра“ – светлосив металик с регистрационен номер СА2987РМ – модел 2009 година. Това е колата, с която е отпътувал от дома си бившият шеф на ДАНС и БОРКОР Петко Сертов, който е в неизвестност от петък вечерта, бе съобщено на пресконференция в СДВР. И уточниха, че автомобилът не е на Сертов, а само е ползван от него. Няма данни колата да е оборудвана със система за проследяване, ползваща GPS, която действа различно от стандартните навигации и представлява предавател, който се монтира на скришно място и помага при намирането на колата при кражба, например. Както и при проследяване от съответните служби…

„Превозното средство за последно е засечено в центъра на София. Продължава работата по установяване и изземане на видеозаписи от общински и частни камери в района. Нямаме категорични факти за посока, която е поел. Изтеглил е определена сума пари в района на НДК, която не е необичайно висока за начина на живот, който е водил Петко Сертов. Този факт може да ни помогне да установим движение на издирвания в определен диапазон от време“, съобщи началникът на СДВР Младен Маринов. Той допълни, че от МВР ще огласяват всяка една информация, която е конкретна и потвърдена, за да не бъде спекулирано с темата.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че метеорологичните условия не са позволили в издирването да се включи хеликоптер, както и че няма информация Петко Сертов да е пресичал някоя от границите.

В момента няма данни за извършено престъпление срещу Сертов. До момента нямаме потвърдена версия и затова работим по всички възможни, каза още Светлозар Лазаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.