МВнР препоръчва да не се пътува през Унгария

От българското Министерство на външните работи (МВнР) препоръчват да не се пътува през Унгария, поради затруднения с жп-транспорта и нероятност от временно затваряне на границите на страната с Австрия и Сърбия.

Ето и пълният текст на препоръката, отправена от МВнР:

По сведение от Посолството на Република България в Унгария, поради усложнената обстановка и струпване на бежанци по границата между Унгария и Австрия, от 12 септември отново временно са спрени международните влакове от Унгария към Австрия. Актуална информация може да се намери на интернет страницата на унгарските железници:

http://www.mavcsoport.hu/havaria/austrian-federal-railways-temporarily-suspended-railway-traffic-towards-hungary-hegyeshalom

През периода 15 – 20 септември, поради влизане в сила на новите законови разпоредби на Унгария по пресичането на границата от нелегални имигранти, е възможно затваряне на границата между Унгария и Сърбия, както и на границата между Унгария и Австрия, в случаи на прекомерно струпване на бежанци.

Възможно е значително да бъде затруднено и преминаването по двете основни магистрали М5 и М1 в Унгария. Следва да се има предвид, че ситуацията по границите и магистралите се променя ежечасово в зависимост от потока от бежанци. Актуална информация за забавянето на границата може да се намери на страницата на унгарската полиция:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

Министерството препоръчва на българските граждани по възможност да избягват пътуване с влак или по шосеен път през територията на Унгария, като използват алтернативни маршрути през Румъния, Словакия или през Сърбия и Словения.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.