Муравей Радев: Неизбежно бе Гърция да катастрофира

„Това, което се случи с Гърция, беше предопределено, неизбежно. Гърция катастрофира”, коментира в студиото на „Здравей, България” по Nova TV бившият министър на финансите Муравей Радев. По думите му, днешните управляващи в южната ни съседка са дошли на власт на крилете на крайно ляв популизъм и демагогия и са обещали всичко, което един ляв мозък може да роди, но част от тези обещания могат да се изпълнят само при сериозен външен приток на пари, а това значи да правиш помен с чужда пита. “Когато спряха парите отвън, стигнахме до неизбежния фалит”, каза Радев. Според него Гърция е само на прага на катастрофата, тепърва има да навлиза и да се задълбочава тази катастрофа.

“Има да два варианта – единият е тежък, другият е още по-тежък. Ако в неделя хората кажат „да” на споразумение с ЕС, Ципрас си взима шапката и си отива, спасява се политически и остава на някои друг да сърба попарата, която той е надробил. Това е лекият вариант за Гърция. Така ще започнат реформите и Гърция ще премине през два или три кръга на Ада, но не и през девет кръга”, коментира Муравей Радев.

“Много по-лошият вариант е гърците да кажат “не” на споразумението, това означава, че Ципрас ще изпие горчивата чаша до дъно, това означава, че банките в понеделник няма да отворят, защото иначе гърците, които имат 130 милиарда евро в депозити, ще започнат да теглят”, добави Муравей Радев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.