Муравей Радев: КТБ е била инструмент за политическа корупция

“Докладът на одиторите за КТБ вече е факт и ако му вярваме 100%, трябва да кажем, че този доклад представлява един огромен удар върху България като цяло, върху името на България, върху икономиката, защото кой инвеститор може да си помисли да инвестира в страна като България”, каза финансовият министър в правителството на Иван Костов Муравей Радев в интервю за БНР.

“От този доклад стана ясно, че това не е банка и ние не трябва да говорим за нея като банка. Това всъщност е била една каса с много пари, за домашно обслужване и един финансов инструмент за политическа корупция. Това четем в този доклад”, казва Радев и настоява правосъдието, прокуратурата да разплетат този корупционен политически пъзел на групировката КТБ. Радев е категоричен, че българското общество трябва да знае какво се случва и главните действащи лица в тази афера. Бившият финансов министър допълва, че би подкрепил едно извънредно законодателство, ако е необходимо, което да разкрие точно тези механизми, дори ако трябва да свалят банковата тайна.

Според Радев най-вероятното нещо, което може да се случи е отнемане на лиценза на КТБ.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Защо държавата ще помага на една ЧАСТНА банка с пари от бюджета?Защо държавата няма да помага на друг затруднен частен бизнес примерно производител на млечни или месни продукти,земеделси производител.Нали всички сме равни или както беше преди 25 години някои са по-равни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.