МС предлага Димитър Георгиев за председател на ДАНС

На днешното си редовно заседание правителството реши да предложи на президента Плевнелиев да издаде указ за назначаване на Димитър Георгиев за председател на Държавната агенция „Национална сигурност”, съобщиха от Правителствената информационна служба.

Тази номинация бе очаквана, тъй като преди седмица премиерът Борисов съобщи, че вицепремиерът Миглена Кунева му е дала “много добро пердложение” за шеф на ДАНС. Още тогава се разбра, че става дума за бившия заместник на Цв. Цветанов в МВР и настоящ съветник на вицепремиера Димитър Георгиев.

Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 година до ноември 2005-та работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР. След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар.

От ноември 2006-та до януари 2011 година ръководи Дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество”, след което заема поста заместник-министър на вътрешните работи.

В периода октомври 2013 – април 2014 година е консултант по въпросите на сигурността на “Теленор”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.