Може би е уловен сигнал от черната кутия на изчезналия BOEING-777

Кораб от австралийските военноморски сили, участващ в издирването на изчезналия малайзийски самолет в Индийския океан, е засякъл нови акустични сигнали, съвместими с ултразвуковите, излъчвани от черните кутии на полет, съобщи шефът на координационния щаб на издирването в Южния Индийски океан, предаде bTv.
Ангъл Хюстън -бивш командващ австралийските ВМС, нарече “много окуражаващи” информациите, получени през последните 24 часа. Сондата (ехолот), спусната от кораба “Оушън шийлд”, е засякла сигнали, съвместими с излъчваните от черните кутии на издирвания самолет, но може би ще са необходими дни, за да се потвърди дали сигналите наистина са от записващите устройства на полет MH370, уточни Хюстън.
По думите му позицията на звука трябва да бъде допълнително уточнена и после може да бъде изпратен подводен автономен апарат (миниподводница) за проучване.
Издирващите екипи продължават да се надпреварват с времето, тъй като сигналът може да прекъсне всеки момент.
По-рано агенция Синхуа предаде, че и детектор на борда на китайски плавателен съд е регистрирал под водата сигнали с честота 37,5 килохерца, тоест честотата, на която излъчват черните кутии. Синхуа съобщи още, че в района имало множества плаващи бели обекти.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.